1e bh na borstsparende operatie

Een borstsparende operatie wordt uitgevoerd als de tumor niet groter is dan 5cm en er geen sprake is van meerdere tumoren. Na een borstsparende operatie volgt altijd radiotherapie. Hierdoor is het mogelijk dat je (nogmaals) van bh verandert na een reeks bestralingen. Kijk daarom ook nog even naar de informatie over 1e bh tijdens bestraling.

Direct na de operatie

De eerste 8-12 weken na de operatie kan je gewone bh irriteren op de plaats van het litteken. Zachter of naadloos materiaal en een andere pasvorm kan dan prettiger dragen. Afhankelijk van de plaats en grootte van de tumor kan een borstsparende operatie ook gevolgen hebben voor de cupmaat van de geopereerde borst. Wanneer er sprake is van grootte- of vormverschil in je beide borsten, zullen voorgevormde BH's je geopereerde borst niet voldoende kunnen ondersteunen.

Wat is wijsheid?

Direct na een borstsparende operatie is een zachte stretch bh een goede keuze. Die omsluit je borstvorm goed en biedt op alle plaatsen voldoende steun. Naadloze modellen zonder beugel met een hoger gesloten pasvorm, zijn misschien niet de meest sexy modellen, maar wel de meest comfortabele in deze periode. Want zo heb je geen naden die op de plaats van het litteken drukken. Kies voor een model met cupruimte (ingeweven of plooitjes) zodat je borsten niet worden platgedrukt. Dergelijke modellen zijn verkrijgbaar in verschillende niveau's van ondersteuning. Voor meer ondersteuning kijk je bij sport bh's en voor lichte tot geen ondersteuning ga je naar comfort bh's.

Slimme sluiting

Een voorsluiting is geen must maar het maakt, zeker in het begin, aan en uit te trekken een stuk gemakkelijker én handiger bij controles. De operatie kan in het begin de bewegingsvrijheid van je arm beperken.

Little black bra

Wondvocht maakt vlekken in je bh. Daarom wil je nu mischien liever een zwarte bh en het is handig om 2 bh's aan te schaffen. In het begin draag je de bh soms dag en nacht en zal je regelmatig willen verschonen. Een 2e bh is dan gemakkelijker in de was.

Direct naar sport bh's.

Direct naar comfort bh's.