Nagels

Ook wel eens gehoord van ' je handen zijn je visitekaartje'?
Dan is het goed om te weten dat bepaalde chemotherapie, waaronder Taxotere, niet zo lief is voor je nagels.

De gevolgen varieëren per persoon. Je nagels kunnen droog of juist zacht worden, verkleuren, afbladderen of afbrokkelen.

Tender love & care

De meeste bekende 'remedie' is nagelverharder, maar pas hier alsjeblieft mee op en lees eerst goed het volgende.
Alleen als je nagels door de chemo heel slap en flexibel worden, is nagelverharder zonder formaldehyde maar mét calcium, een oplossing.

In alle andere gevallen (afbladderen, afbreken, afbrokkelen, droog) maakt de formaldehyde die in veel nagelverharders zit splijtende en brekende nagels alleen maar brozer. Niet doen dus!

Omdat je het lange tijd zal moeten gebruiken komen er te veel keratine kruisverbindingen in je nagels (de werking van een nagelverharder door formaldehyde) waardoor ze flexibiliteit verliezen en juist sneller zullen breken en splijten. Bij een stugge en onbuigzame nagelplaat  zal de nagel eerder breken of scheuren.

Daarnaast moet de nagelverharder regelmatig worden verwijderd met nagellakremover (want teveel lagen, is teveel keratine kruisverbindingen, werkt averechts) , maar vaak remover gebruiken is ook niet goed je nagels.Nagel olie

Nagel olie hydrateert broze nagels

Wanneer taxotere of andere chemotherapie splijtende en brekende nagels veroorzaakt, hebben ze vooral hydratatie nodig. Dat betekent goed en vaak je nagelriemen en nageloppervlak invetten (bijvoorbeeld met Defiant Beauty Nagelmasker) en zo min mogelijk nagellakremover gebruiken. Vergeet ook de nagels van je voeten niet. Je kunt nagelolie (bijvoorbeeld Defiant Beauty Nagelolie) combineren met het innemen van biotine (vitamines). Biotine bevort nagelgroei en -hardheid en is aantoonbaar effectief bij broze nagels.

Het maakt de nagels steviger en voorkomt het splijten van de nagel in de lengte. Let wel op, pas na twee maanden wordt het effect zichtbaar.

De aanbevolen hoeveelheid is zes maanden lang gemiddeld 2.5 mg per dag.    

Gel- of acrylnagels?

Niet doen tijdens de chemotherapie! Ook niet om verkleurde nagels te verdoezelen of je nagels te verstevigen, daar zijn andere oplossingen voor. De reden waarom je het niet moet doen is, omdat onder de gel- en acrylnagels makkelijk bacteriën kunnen gaan groeien en dat is niet fijn als je een lage weerstand hebt door de chemo.

Nagels lakken?

Wil je een kleur op je nagels aanbrengen? Of wil je een verkleuring van je nagels verbergen? Dan zou je je nagels kunnen lakken maar de nagellakken die je in de winkels kunt kopen zijn te aggressief en bevatten stoffen die niet goed zijn. Dus niet doen. Wanneer je toch voor een kleurtje op je vinger en/of teennagels wilt gaan, bekijk dan eens de nagellakken van Jennifer Young. Deze zijn vrij van de schadelijkste stoffen en worden gekleurd met pigment om toch een goede dekking te krijgen. Ze zijn in tegenstelling tot de andere producten van Jennifer Young niet helemaal vrij van chemische stoffen maar wel te gebruiken tijdens je behandeling en daarna. Veel minder aggressief en vrij van de 10 schadelijkste stoffen. Naast een aantal kleuren is er ook een transparante top & base coating. De ervaring van onze schoonheidspecialiste is dat die goed werkt om de broze nagel te voorzien van een laagje stevigheid. 

Direct naar nagel-, hand-, en voetverzorgingsproducten.