Retourneren uit Belgie

Je mag een mutsje artikel retourneren als:

  • Het artikel vrij is van losse haartjes en/of huidschilfertjes door het passen LET OP: Indien wel onder de haren en/of huidschilfertjes wordt het artikel niet terugbetaald.
  • Alle labels er nog aan zitten en de originele verpakking ook.
  • Het artikel niet in waarde is verminderd door make-up vlekken, sterke geurtjes als bijvoorbeeld parfum, sigarettenrook, transpiratie of schade
  • Je de retourbon, pakbon of factuurkopie bij de retourzending meestuurt, waarop de retour items zijn aangekruist. Anders kunnen we de retour niet verwerken.

Let op: verzorgingsproducten kunnen niet worden geretourneerd.

Lees hier alle voorwaarden m.b.t een terugzending.

Je mag artikelen binnen een zichttermijn van 30 dagen retourneren. Wij bieden je één keer een gratis brievenbusretour aan per bestelling, wanneer je daarna nog een keer iets uit die bestelling wilt retourneren binnen de zichttermijn dan zijn de kosten voor het terugsturen voor jou. Als je dat dan toch via het antwoordnummer retour hebt gestuurd berekenen wij de kosten (€5,95 zonder tracking/verzendbewijs / € 8,95 met tracking/verzendbewijs) daarvoor aan je door via de terugbetaling. Een brievenbusretour is een envelop of brievenbuspakket dat je via een brievenbus of postkantoor (met het internationale etiket dat je krijgt na je aanvraag via mooihoofd.be) aan ons retour stuurt. Dus zonder barcode of ontvangstbewijs.
Liever ruilen? Lees dan hier verder.

Aanmelden - Vanuit België via www.mooihoofd.be via dit retourformulier

Meld je retour aan via het retourformulier. Dan ontvang je direct het retouradres en de verzendinstructies.
Verstuur het artikel pas nadat je die informatie hebt gelezen, dan bespaar je verzendkosten!

Verpakken en verzenden

Stuur altijd de retourbon, pakbon of factuur kopie met je zending mee en kruis daarop het artikel aan dat je retourneert. 

Envelop / Verzendzak / Brievenbusdoosje

  • Verpak je zending plat en klein (in onze envelop of plat brievenbusdoosje) en verstuur ze gratis via de dichtsbijzijnde brievenbus van BPost of BPost punt.
  • Je hoeft niet te betalen als je het daar afgeeft omdat je naar een gratis antwoordnummer retourneert.

Let op: Alleen voor retouren die je met track & trace / verzendbewijs terug stuurt (ongeacht of het een envelop of pakketje is), wordt achteraf € 4,50 in rekening gebracht.

Pakketdoosje / Doos

  • Gebruik alleen een pakketdoos als je retour te groot is voor de brievenbus. Een pakketdoos kan niet gratis retour, wij berekenen hiervoor € 4,50 aan je door wat we verrekenen met de terugbetaling. Je hoeft dus voorafgaand aan je retourzending geen verzendkosten te betalen aan BPost want het pakket wordt terug gestuurd naar ons antwoordnummer. Hierdoor betalen wij die verzendkosten waarvan wij € 4,50 aan je doorberekenen. 

Let op: Alleen voor retouren die je met track & trace / verzendbewijs terug stuurt (ongeacht of het een envelop of pakketje is), wordt achteraf € 4,50 in rekening gebracht.

 

Kosten retourzending

Je ontvangt per mail ons antwoordnummer nadat je het retour hebt aangemeld. Postzegels zijn dus niet nodig. Als je wel betaald bij het retourneren naar ons antwoordnummer worden de door jou betaalde kosten niet vergoed.

  1. Brievenbusretouren zijn gratis (zonder verzendbewijs, via dichtsbijzijnde brievenbus).
  2. Voor retourpost mét verzendbewijs (ongeacht of het een doos is of via de brievenbus kan) brengen we slechts € 4,50 in rekening. Dit wordt achteraf in mindering gebracht op de terugbetaling van je retour.
  3. LET OP: terugsturen uit andere landen dan België en Nederland bieden wij niet gratis aan. De verzendkosten van de retourzending zijn dus voor jou zelf. Neem contact met ons op voor het juiste retouradres want dat is anders dan het antwoordnummer.

Ontvangen retour & terugbetaling

Je krijgt binnen 14 dagen bericht over de verwerking van de terugbetaling. In de vakantieperiodes kan het soms wat langer duren dan die 14 dagen.
Let op: wanneer je met Paypal hebt betaald, dan kunnen de betaalkosten van € 1,95 helaas niet worden terug betaald, ook niet wanneer de gehele bestelling wordt geretourneerd.

Het spreekt voor zich dat alleen schone, ongebruikte artikelen geretourneerd mogen worden en helaas kunnen niet alle type producten geretourneerd worden.
Lees hier alle voorwaarden.

Herroepingsrecht volgens onze algemene voorwaarden

Artikel 6 – Herroepingsrecht
Bij producten:
1. De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van minimaal 30 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De ondernemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.
2. De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of:
a. als de consument in eenzelfde bestelling meerdere producten heeft besteld: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer mag, mits hij de consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere producten met een verschillende levertijd weigeren.
b. als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen;
c. bij overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het eerste product heeft ontvangen.